Srnčí hřbet s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 g Meruňky
  • 240 g Piškoty dětské kulaté
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Želatina bílá plátky
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.333333 hrnek Mléko plnotučné
  • 0.5 hrnek Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 31.4 mg
  • Draslík 161 mg
  • Vláknina 2739.2 mg
  • Vitamín A 2739.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme nabobtnat v mléce a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.

  • 2

    Tvaroh, jogurt, cukr a vanilkový cukr umícháme dohladka a vmícháme tuhnoucí želatinu.

  • 3

    Do formy na srnčí hřbet vyložené alobalem rozložíme piškoty a pokapeme je rumem. Vrstvíme na ně střídavě tvarohový krém, ovoce a znovu piškoty - budou tvořit poslední vrstvu. Moučník zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu