Tvarohový srnčí hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Piškoty dětské kulaté
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 28.7 mg
  • Vláknina 1066 mg
  • Vitamín A 1066 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu nasypeme do mléka a 10 minut necháme nabobtnat.

  • 2

    Přidáme smetanu a zahříváme za stálého míchání, dokud se nerozpustí.

  • 3

    Necháme vychladnout.

  • 4

    Přidáme cukr, tvaroh a zpracujeme na hladkou hmotu.

  • 5

    Formu srnčí hřbet vyložíme alobalem, naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty.

  • 6

    Dáme broskve a zalijeme zbytkem.

  • 7

    Necháme ztuhnout a poté vyklopíme.

Komentáře k receptu