Houbové lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 hrnek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 254.8 mg
  • Draslík 680.5 mg
  • Vláknina 8380.3 mg
  • Vitamín A 8380.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 2

    K téměř měkkým houbám přidáme na kousky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.

  • 4

    Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu