Karlovarský knedlík

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 560 g Mouka pšeničná hrubá
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žemle tuková
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 396.4 mg
  • Draslík 97.9 mg
  • Vláknina 4480 mg
  • Vitamín A 4480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo se solí, postupně vmícháme žloutky, po lžících mléko, mouku a karlovarskou minerálku.

  • 2

    Osmažíme na másle nakrájenou housku a z bílků si ušleháme sníh.

  • 3

    Vše smícháme.

  • 4

    Namočíme ubrousek a vyždímáme, potřeme jej máslem a vlijeme do něj těsto. Zavážeme a vaříme v osolené vodě 1 hodinu.

Komentáře k receptu