Hovězí polévka s masem a nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 240 g Zelenina kořenová
  • 280 g Kosti hovězí řídké
  • 0.3 g Nové koření celé
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 0.3 g Pepř černý celý
  • 170 g Nudle vaječné
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 2383.5 mg
  • Vitamín A 2383.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.

  • 2

    Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.

  • 4

    Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.

Komentáře k receptu