Vařená červená řepa s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Červená řepa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 409.2 mg
  • Vláknina 7052.8 mg
  • Vitamín A 7052.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou řepu vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a opepříme. Dobře prohřejeme.

  • 2

    Měkkou řepu můžeme ochutit citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme k vařenému masu.

Komentáře k receptu