Bröslerdäpfelteig

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 217.1 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme.

  • 2

    Postupně k nim přisypáváme mouku a osolíme.

  • 3

    Uhněteme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky (nesmíme na těsto příliš tlačit).

  • 4

    Vaříme ve slané vodě 20-25 minut dle velikosti knedlíků.

  • 5

    Do těsta můžeme také přidat 50 g přepuštěného másla.

Komentáře k receptu