Brambory pečené na olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 6 g Majoránka čerstvá
  • 150 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 842.7 mg
  • Vláknina 10077.7 mg
  • Vitamín A 10077.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro přípravu tohoto receptu vybíráme menší, přibližně stejně velké brambory.

  • 2

    Oloupané brambory naskládáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a nasekanou majoránku, tymián a nakonec vše zalijeme olejem.

  • 3

    Pečeme při 175 °C cca 40 minut.

  • 4

    Takto upravené brambory jsou vhodné jako příloha k vepřové či jehněčí pečeni.

Komentáře k receptu