Pečená jablka se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Džem jahodový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr moučkový
  • 120 g Žervé
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 218.4 mg
  • Vláknina 7626 mg
  • Vitamín A 7626 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.

  • 2

    Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.

  • 3

    Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu