Zeleninové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Kapusta hlávková
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Mrkev kořen
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 345.6 mg
  • Vláknina 8327.8 mg
  • Vitamín A 8327.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání ji nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Přidáme zeleninu, nakrájenou a na sádle zpěněnou cibuli, vejce, pepř, sůl a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta tvoříme karbanátky na prkénku posypaném strouhankou. Usmažíme je na rozehřátém sádle.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu