Roštěnky smažené v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 150 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 216.2 mg
  • Draslík 368 mg
  • Vláknina 827.3 mg
  • Vitamín A 827.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme těstíčko z vajec, mléka, strouhaného sýru, mouky, oleje a soli. Vše rozšleháme.

  • 3

    Roštěnky namočíme do těstíčka a usmažíme je po obou stranách v rozehřátém oleji. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu