Roštěnky smažené v křenovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Křen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Hořčice kremžská
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 256.7 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 1909.1 mg
  • Vitamín A 1909.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Plátky zprudka po obou stranách osmažíme na oleji, necháme vychladnout a obalíme v křenovém těstíčku. Smažíme dorůžova ve výpeku, do něhož jsme přidali máslo.

  • 3

    Těstíčko připravíme smícháním rozšlehaných vajec, mouky, cibule, křenu a hořčice.

Komentáře k receptu