Zapečené brambory s květákem a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 898.1 mg
  • Vláknina 13152 mg
  • Vitamín A 13152 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu