Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Pórek
  • 750 g Vepřový bok uzený
  • 350 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Vejce slepičí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1836 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 375.5 mg
  • Vláknina 3195 mg
  • Vitamín A 3195 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu.

  • 3

    Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem.

  • 4

    Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka.

Komentáře k receptu