Bavorský krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 205.1 mg
 - Draslík 82 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1240.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu.
 - 
                                2
Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě.
 - 
                                3
Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému.