Chřest vařený po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest bílý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 514.3 mg
  • Vláknina 10946.4 mg
  • Vitamín A 10946.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme jej do vařící osolené vody. (Vaříme pod pokličkou). Několikrát zkusíme, zda je chřest měkký.

  • 2

    Uvařený a okapaný chřest položíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky nasucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu zůstanou neposypané.

Komentáře k receptu