Gratinovaná čekanka na toastu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 337.5 mg
 - Vláknina 9647.8 mg
 - Vitamín A 9647.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit.
 - 
                                2
Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete.