Telecí steak á la Mode
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 600 g Telecí kýta
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Hříbky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 282.2 mg
 - Draslík 1668.2 mg
 - Vláknina 1779 mg
 - Vitamín A 1779 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami a salátem.