Vešalice - grilovaný telecí steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 0.07 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 779.7 mg
  • Vláknina 3871 mg
  • Vitamín A 3871 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme, odblaníme, odstraníme z něj šlachy a nakrájíme ho silnější steaky.

  • 2

    Maso naklepeme, osolíme, položíme do mísy, zalijeme olejem a necháme odležet na chladném místě minimálně 1 hodinu.

  • 3

    Před grilováním maso z mísy vyjmeme, okořeníme steakovým kořením a v průběhu grilování maso potíráme olejem.

  • 4

    Grilujeme dozlatova.

  • 5

    Servírujeme s cibulí pokrájenou na kolečka, paprikou a rajčetem.

Komentáře k receptu