Smažené kůzlečí řízky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kůzlečí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 0.56 dl Olej stolní
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 859.7 mg
  • Vláknina 4621 mg
  • Vitamín A 4621 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kůzlečí řízky, osušíme a osolíme.

  • 2

    Obalíme je v mouce, vejcích a strouhané housce. Vložíme do rozpáleného tuku a smažíme je nejdříve odkryté a pak dosmažíme pod pokličkou.

Komentáře k receptu