Zapečené telecí ledvinky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek mražený
  • 800 g Telecí ledviny
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 dl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 734.1 mg
  • Draslík 908.3 mg
  • Vláknina 11510.2 mg
  • Vitamín A 11510.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na plátky, spaříme ve vařící vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujeme ledvinky, osolíme je a opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a plátky žampionů. Znovu orestujeme, přidáme mouku, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přilijeme koňak. Vše vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Hrášek prohřejeme, vodu slijeme a necháme okapat. Rozmixujeme jej dohladka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku.

  • 4

    Ledvinkovou směs dáme do zapékací mísy, navrch rozložíme hráškové pyré a zapečeme pod grilem.

Komentáře k receptu