Lišky na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej stolní
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 330.1 mg
  • Vláknina 1473.8 mg
  • Vitamín A 1473.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.

  • 2

    Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.

  • 3

    Podáváme jako předkrm s pečivem.

Komentáře k receptu