Lišky na smetaně po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lišky čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 103.2 mg
  • Vláknina 1161.9 mg
  • Vitamín A 1161.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na másle dorůžova.

  • 2

    Přidáme očištěné a nakrájené houby. Dusíme je, dokud se všechna tekutina nevydusí. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a jemně nasekanou petrželku. Zaprášíme moukou a krátce opražíme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přilijeme kyselou smetanu a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu