Štika v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 6.7 mg
 - Vláknina 1460.7 mg
 - Vitamín A 1460.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme.
 - 
                                2
V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisujeme ji. Přimícháme jíšku připravenou z másla a mouky, přidáme koření a v omáčce rybu uvaříme.
 - 
                                3
Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a přilijeme kyselou smetanu.