Štika na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Štika obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 37.6 mg
  • Vláknina 44.5 mg
  • Vitamín A 44.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Porce osušíme, osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách opékáme na rozehřátém másle.

  • 3

    Před koncem pečení podlijeme štiku vínem a dodusíme.

  • 4

    Hotové porce přeložíme na talíře, šťávu odvaříme za stálého míchání a nalijeme na porce štiky.

Komentáře k receptu