Kapr v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 884 mg
  • Vláknina 4895.2 mg
  • Vitamín A 4895.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut.

  • 2

    Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut.

  • 3

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu