Obalovaný kapr smažený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Strouhanka
  • 100 ml Víno bílé
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 287.7 mg
  • Draslík 923.2 mg
  • Vláknina 1518.4 mg
  • Vitamín A 1518.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.

  • 2

    Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.

Komentáře k receptu