Kapr po srbsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 645.1 mg
 - Vláknina 1000 mg
 - Vitamín A 1000 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozřízneme, osolíme. Uděláme několik příčných zářezů, do kterých vložíme kousek másla a slaniny.
 - 
                                2
Na dno máslem vymazaného pekáče klademe plátky osolených brambor, na ně položíme připraveného kapra a pečeme v troubě.
 - 
                                3
Když se kapr začne péct, poprášíme ho moukou a paprikou. Jakmile se začne opékat kůže, poléváme kapra kyselou smetanou podle potřeby až do upečení.