Uzená makrela v těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Makrela uzená
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 162.8 mg
  • Draslík 520.7 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, mléka, soli a trochy vody vypracujeme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout.

  • 2

    Uzenou makrelu stáhneme, rozdělíme na kousky a vykostíme.

  • 3

    Připravené maso vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a pokryjeme těstem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu