Pečení sledi s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bramborová kaše
  • 500 g Sleď čerstvý
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 303.7 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 4696.4 mg
  • Vitamín A 4696.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě podélně rozkrojíme, vykostíme, nakrájíme na kousky a osolíme.

  • 2

    Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme sledě a vše vložíme do vymaštěného pekáče. Přelijeme ušlehanými vejci, navrch položíme plátky chleba namočené v mléce, na ně dáme oloupané, nastrouhané jablko.

  • 3

    Nakonec vše překryjeme bramborovou kaší a posypeme strouhankou.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu