Makrela s angreštovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 241.1 mg
 - Draslík 125 mg
 - Vláknina 5477.5 mg
 - Vitamín A 5477.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.
 - 
                                3
Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.
 - 
                                4
Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.