Makrela na maďarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Sůl
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Makrela obecná
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 295.7 mg
  • Vláknina 3376 mg
  • Vitamín A 3376 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.

  • 3

    Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu