Topinky se sardinkami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 balení Sardinky v oleji
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 329 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 6207 mg
  • Vitamín A 6207 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém.

  • 2

    Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku.

  • 3

    Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky.

  • 4

    Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu.

Komentáře k receptu