Vejce zastřené (vařené)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 100 g Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 60 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 53.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutá vejce naklepeme, rozevřeme skořápku a obsah vejce vpustíme do mírně osolené a okyselené vody. Dbáme, aby se neprotrhl žloutek. Vejce částečně uvaříme - bílek má být ztuhlý a žloutek polotekutý.

  • 2

    Nakonec vejce vyjmeme a upravíme - přeléváme je jemnými, teplými omáčkami.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu