Selská polévka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6.6 g Sůl
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1 hrst Nudle vaječné
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 108.4 mg
  • Vláknina 811.4 mg
  • Vitamín A 811.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.

  • 2

    Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.

  • 4

    Polévku důkladně provaříme.

  • 5

    V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.

  • 6

    Nudle vložíme do hotové polévky.

  • 7

    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu