Francouzská dýňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 2 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 1146.6 mg
  • Vláknina 3931 mg
  • Vitamín A 3931 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1041.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.

  • 2

    Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.

  • 3

    Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.

Komentáře k receptu