Francouzská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 10 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 1146.6 mg
- Vláknina 3931 mg
- Vitamín A 3931 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1041.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme. 
- 
                                2Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut. 
- 
                                3Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        