Ptáčky se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 285.6 mg
  • Vláknina 7704.8 mg
  • Vitamín A 7704.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené maso na plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Mrkev, papriku a pórek očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Vejce nakrájíme na osminky.

  • 4

    Vše vložíme na maso, které poté zabalíme do roličky a převážeme nití.

  • 5

    Osmahneme je prudce na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl.

  • 6

    Nakonec zalijeme zakysanou smetanou a povaříme, zahustíme hladkou moukou nebo jíškou.

Komentáře k receptu