Kuřecí křídla v meruňkové marinádě

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí křídla
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Marmeláda meruňková
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 336.3 mg
  • Vláknina 262.8 mg
  • Vitamín A 262.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 202 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňkovou marmeládu promícháme s olejem, kečupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a nasekanou feferonku.

  • 2

    Připravenou marinádou potřeme omytá a osušená kuřecí křídla a necháme nejméně 1 hodinu odležet.

  • 3

    Křídla urovnáme do olejem vymaštěného pekáče a upečeme v troubě doměkka.

Komentáře k receptu