Rouenská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 63.5 mg
 - Draslík 190.8 mg
 - Vláknina 2750.9 mg
 - Vitamín A 2750.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
 - 
                                2
Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Podáváme zejména ke kachně.