Lilky dušené s rajčaty a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 40 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 621.1 mg
  • Vláknina 12994.8 mg
  • Vitamín A 12994.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu.

  • 2

    Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme.

  • 3

    Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme.

  • 4

    V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.

  • 5

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu