Polévka z řapíkatého celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Karotka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 3924 mg
  • Vitamín A 3924 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné řapíky celeru nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme.

  • 2

    Když jsou řapíky téměř měkké, přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou karotku, vodu a vývar. Vaříme, až zelenina změkne.

  • 3

    Před podáváním přidáme do polévky jemně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu