Fazolky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 358.9 mg
  • Vláknina 9168.5 mg
  • Vitamín A 9168.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky a v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Oloupanou, jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, lehce osmahneme a odstavíme z ohně. Přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme kyselou smetanou a trochou vývaru z fazolek, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme fazolky, krátce je podusíme a podle chuti okyselíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu