Dušený fenykl v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fenykl sladký - hlíza
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 553 mg
  • Vláknina 6682.8 mg
  • Vitamín A 6682.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.

  • 2

    Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.

  • 3

    Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.

  • 4

    Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.

  • 5

    Podáváme s noky nebo s rýží.

Komentáře k receptu