Dušený fenykl s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fenykl čerstvý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 150 g Olivy černé
  • 6 g Petržel - nať
  • 48 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.5 mg
  • Vláknina 6640.8 mg
  • Vitamín A 6640.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule fenyklu zbavíme tuhých, svrchní listů a zelených částí. Rozčtvrtíme je a dáme smažit na rozpálený olej.

  • 2

    Smažíme 10 minut, poté otočíme a necháme smažit dalších 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivy. Přiklopíme poklicí a necháme 30 minut povařit.

  • 3

    Hotová omáčka má sirupovitou konzistenci a kalnou barvu.

  • 4

    Servírujeme teplé, posypané nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu