Hlávkový salát se zeleninou a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 70 g Majonéza
  • 50 g Jogurt bílý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 311.1 mg
  • Vláknina 5390 mg
  • Vitamín A 5390 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, dusíme je v osolené vodě do měkka. Ocedíme, necháme okapat.

  • 2

    Omyté a okapané listy salátu pokrájíme na nudličky, oloupanou okurku na kolečka. Přidáme fazolky a majonézu smíchanou s jogurtem, octem, cukrem a solí. Vše zlehka promícháme.

  • 3

    Salát podáváme ihned.

Komentáře k receptu