Bramborová polévka se zeleninou a hlávkovým salátem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pórek
  • 120 g Karotka
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 563.8 mg
  • Vláknina 9402.5 mg
  • Vitamín A 9402.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, karotku a pórek (použijeme jen jeho bílou část) očistíme a opláchneme, salát propláchneme, nakrájíme na nudličky a podusíme zhruba 5 minut na másle.

  • 2

    Do vroucího vývaru vložíme brambory, pórek s karotkou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, vlijeme do čistého hrnce a necháme přejít varem. Podáváme s dušeným salátem.

Komentáře k receptu