Hrášek dušený na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 30 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 358.1 mg
  • Vláknina 13671.2 mg
  • Vitamín A 13671.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na hranolky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme mouku, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a krátce povaříme.

  • 2

    Do omáčky přidáme hrášek, osolíme jej, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    V hotovém pokrmu má být téměř všechna voda odpařená.

Komentáře k receptu