Ztracená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 96986 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 97.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
 - 
                                2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.
 - 
                                3
Ztracená vejce podáváme teplá nebo i studená s omáčkami.