Ztracená vejce s dušenou zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Cibule
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Paprika zelená
  • 120 g Cuketa
  • 10 g Cukr krupice
  • 250 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 484.2 mg
  • Vláknina 6110 mg
  • Vitamín A 6110 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, nakládaná rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na nudličky, cuketu na malé kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme papriky, cuketu, krátce podusíme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vsypeme trochu cukru a podusíme do zhoustnutí.

  • 3

    Do hrnce vlijeme vodu, trochu octa a přivedeme k varu. Lžící roztočíme vroucí vodu, po jednom vlijeme vejce a uvaříme jako zastřená (jinak nazývaná též "ztracená") vejce.

  • 4

    Na talířky upravíme dušenou zeleninu, doprostřed položíme opatrně po jednom vejci a podáváme.

Komentáře k receptu