Ztracená vejce s pikantní omáčkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Kapary sterilované
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 3119 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 774.8 mg
 - Draslík 322.6 mg
 - Vláknina 8548.5 mg
 - Vitamín A 8548.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
 - 
                                2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené vlažné vody, aby neoschla.
 - 
                                3
Ve vodní lázni šleháme žloutky s vývarem do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, přidáme po částech máslo, jemně nasekanou cibuli, horčici, nasekané kapary nebo okurky a omáčku okyselíme citrónovou šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s bílým chlebem.