Ztracená vejce s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kapary sterilované
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 3119 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 774.8 mg
  • Draslík 322.6 mg
  • Vláknina 8548.5 mg
  • Vitamín A 8548.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

  • 2

    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené vlažné vody, aby neoschla.

  • 3

    Ve vodní lázni šleháme žloutky s vývarem do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, přidáme po částech máslo, jemně nasekanou cibuli, horčici, nasekané kapary nebo okurky a omáčku okyselíme citrónovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu